VIDEO

Tidligere canadisk forsvarsminister Paul Hellyer
om 9/11.
Online-video med PAUL HELLYER - TIDLIGERE CANADISK FORSVARSMINISTER

Jeg håber blot, at nogen har gå-på-modet og er vedholdende nok til få sandheden om 9/11 frem med tiden, siger Canada's tidligere forsvarsminister.

Paul Hellyer – Tidligere canadisk forsvarsminister

om 9/11 .

Paul Hellyer – Tidligere canadisk forsvarsminister og vice-præsident blev interviewet om 9/11 spørgsmål ved konferencen “International Citizens’ Inquiry into 9/11”, afholdt den 25.-30. maj 2004 i Toronto, Canada. (Video t.h.).


Paul Hellyer: Mit navn er Paul Hellyer og jeg er en tidligere canadisk politiker og har været medlem af tre regeringer. Tidligere forsvarsminister og vicepræcident.

 

Interviewer: Hvor var De den 11. september 2001? Lad os høre om Deres observationer og Deres bekymringer vedrørende den politik, som er blevet ført siden 9/11.

 

Paul Hellyer: Jeg var på mit kontor og en af medarbejderne hørte noget i radioen og jeg sagde, lad os tænde for tv og se om vi kan finde ud af noget. Og det gjorde vi. Vi så hvad de fleste gjorde – den forfærdelige hændelse udvikle sig minut for minut. Og følelsen af sygelig forfærdelse. Man havde følelsen af noget surrealistisk. Men jo længere til tv-indslaget fortsatte, jo mere gik det op for en, at det ikke var en joke. Det var virkelighed. Og så modbydeligt, at det ikke kunne beskrives.

 

Som de fleste i verden og i Canada, havde jeg medfølelse med ofrene og de efterladte. Så jeg gjorde som så mange andre, jeg fandt en kirke og andre ting, som jeg følte var passende under sådanne omstændigheder.

 

Interviewer: Der var mange canadiere, som mistede livet.

 

Paul Hellyer: Ja, mange canadiere mistede livet. Det kom frem senere, da navnene på da canadiske ofre blev offentliggjort. Så min holdning til det forfærdelige aspektet ved hændelsen, ændrede sig aldrig -men hvad der virkelig ændrede sig over tid, var konsekvenserne, da præsident Bush besluttede at erklære ’Krig Mod Terrorisme’. Terrorisme er en forfærdelig ting, men terrorisme er en politiopgave og en efterretningsopgave. Hvad var galt med din efterretningstjeneste? Hvorfor vidste du ikke, dette ville ske?  Du brugte billioner og billioner af dollars over hele verden og du burde uden tvivl vide, hvad der var ved at ske. Så jeg begyndte at blive bekymret omkring dette.

 

Og spørgsmålene blev stillet af andre: Hvorfor blev præsidenten bare siddende i skolens klasseværelse, da han hørte nyhederne? Hvorfor anerkendte han ikke, at han allerede vidste, hvad der skete?

 

Som tidligere forsvarsminister studsede jeg og tænkte: Hvorfor fløj maskinerne rundt i luften i 1½ time uden at jagerfly fra Sct. Andrews Airport blev sendt efter dem?  Alarmen burde være gået og jagerflyene burde have været på vingerne i løbet af 5 eller 10 minutter. Var jeg USA’s forsvarsminister ville jeg spørge: Hvorfor ikke?

 

Interviewer: Forstyrrer det Dem, at dine naboer mod syd (USA, red.) ikke har rejst spørgsmål vedrørende fiaskoen med at sætte efter - og stoppe - de kaprede fly med jagerfly?

 

Paul Hellyer: Jeg synes spørgsmålet er blevet dæmpet ned og jeg ville ønske, det blev rejst ansvarsfuldt og direkte.

Der er beviser for, at nogle fik lov til at flyve ud af USA, mens andre ikke fik lov at flyve ind. I titusindvis af amerikanere måtte blive i Canada i nogle dage. Især tog befolkningen i Newfoundland - der er kendt som gæstfrie mennesker - sig godt af dem. Men hvorfor fik nogle medlemmer af Bin Laden familien lov at flyve ud af USA? Og jeg kunne fortsætte med at spørge hvorfor?, hvorfor?, hvorfor? – du ved, der er så mange spørgsmål.

- Som tidligere forsvarsminister studsede jeg og tænkte: Hvorfor fløj maskinerne rundt i luften i 1½ time uden at jagerfly fra Sct. Andrews Airport blev sendt efter dem?

 

Tidl. canadisk forsvarsminister Paul Hellyer

 

Hvad gik galt og hvor meget vidste man på forhånd?  Man kommer ud på et ”dybt territorium” her, for det er præcist tilsvarende det, vi så det efter Pearl Harbor bombningen: Vidste præsidenten noget? Eller Vidste præsidenten ikke noget?

Jeg ved det ikke, men det er et relevant spørgsmål.

 

Interviewer: Der er nogle beviser, som peger på, at præsidenten måtte have vidst noget på forhånd!¨

 

Paul Hellyer: Ja, der ér nogle beviser, som peger på, at han måtte have vidst noget på forhånd – og at det var en overlagt beslutning at han lod angrebet ske – for derved over for befolkningen - at ’retfærdiggøre’ en deltagelse i 2. Verdenskrig. Ellers havde det været svært for præsidenten at opnå kongressens godkendelse.

 

Interviewer: Så De kan altså godt forstå, at folk efter 9/11 stiller det samme spørgsmål – altså om præsident Bush vidste noget på forhånd?

 

Paul Hellyer: Absolut! Og jeg synes det er et rimeligt spørgsmål. Jeg ved ikke, hvad svaret er. Men jeg vil gerne se nogle autoriteter stille disse spørgsmål og insistere på at få dem besvaret fyldestgørende. I al fald få besvaret alle disse spørgsmål, som for et almindeligt og normalt tænkende menneske synes at være ubesvarede.

 

Interviewer: Der synes at være en fundamental brist i ansvarligheden og en manglende gennemskuelighed – især nu efter man har fået 9/11 lidt på afstand. Bekymrer det Dem, hvad der sker i USA med indførelse af 'Patriot Act'- loven (en post-9/11 lov, som giver myndigheder lov til at ransage m.m. uden dommerkendelse, red.) med mere?

 

Paul Hellyer: Umådeligt meget ja. Det er forfærdeligt med den manglende gennemskuelighed. Alle taler om det. Men ingen er villige til at gøre noget ved det. Jeg har - apropos - lige spist middag med designeren af ”???”, som blev aflyst for 30 år siden – og et ting vi diskuterede, var de løgne, som folk i regeringen og flyvevåbenet fortalte dengang. Og jeg synes det gør mig ikke desto mindre mere mistænksom. Og hvis de lyver om det, hvad ellers vil de lyve om? Så vi var enige om, at man må forsøge at komme ind bag det umiddelbart tilsyneladende. Og sommetider er sandheden svær at få frem – og det kan tage meget lang tid. Men vi skal forsøge at få sandheden frem, ellers kan vi godt glemme, hvad der står skrevet: Søg sandheden, thi sandheden skal gøre dig fri! Og jeg synes det er hvad vi bør gøre. Jeg håber blot, at nogen har gå-på-modet og er vedholdende nok til få sandheden frem med tiden.

 

Interviewer: Mange tak for samtalen.

--

 

 

SE HELE VIDEOEN ØVERST TIL HØJRE, HVOR CANADA'S TIDLIGERE FORSVARSMINISTER PAUL HELLYER GIVER SIN MENING OM UBESVAREDE SPØRGSMÅL OM 9/11.

 

KILDE: http://www.youtube.com/watch?v=d3pMmmeUFm8 + http://septembereleventh.org/alerts/hellyer.php

--

 


911avisen@911avisen.dk