VIDEO

Halliburton & Dick Cheney .
Online-video om HALLIBURTON & DICK CHENEY
Efter 9/11 er krigsindustrien vokset kolossalt. Så meget måske, at kræfter i krigsindustrien ikke ønsker igangværende krige afsluttet.
Bush regeringens vice-præsident Dick Cheney var før sin embedsstart i år 2000 chef for Halliburton, der efter 9/11 nød godt af en eks-medarbejder i Det Hvide Hus samt af krigene i Afghanistan og Irak med med en mangedobling af aktiekurser til følge.
Halliburton - Dick Cheney's tidligere arbejdsplads - er i dag en sværvægter i det militærindustrielle kompleks og de 9/11-begrundede krige er ifølge dokumentar-filmen ovenfor blevet 'big business'.

KILDE: http://www.youtube.com/watch?v=UbDfYzq_HaQ

--

 

RELATERET:

Eks. Star Wars Chef mistænker Dick Cheney for orkestrering af 9/11
Hvem fik gavn af 9/11
FALSK FLAG GREATEST HITS TOP TI: Falsk Flag Operationer fra Nero til 9/11
Dr. David Ray Griffin: "Imperier har altid anvendt falsk flag operationer"
Brzezinski foreslår en falsk flag event som kickstart til Iran-krig
Hitler's 9/11
Falsk Flag
Regeringer indrømmer falsk flag operationer.

Er krigen i Afghanistan retfærdiggjort af 9/11-angrebene?'

Dansk 9/11-bog: "11. september 2001 - Stadig ingen svar II", udgivet 15.01.2011.

Diverse 9/11-film med danske undertekster - se dem gratis online.

Mere Info

Halliburton og Dick Cheney

Efter 9/11 er krig blevet så profitabel, at kræfter i krigsindustrien angiveligt ikke ønsker igangværende krige afsluttet.

 

Bush regeringens vice-præsident Dick Cheney var før sin embedsstart i år 2000 chef for Halliburton, der efter 9/11 nød godt af Cheney's nye position samt af krigene i Afghanistan og Irak.

 

Halliburton - Dick Cheney's tidligere arbejdsplads - er i dag en sværvægter i det militærindustrielle kompleks.

 

Dokumentarfilmen Why We Fight (2005) indeholder et afsnit (t.h.) om det militærindustrielle kompleks Halliburton og Dick Cheney, der var Halliburtons chef før han i år 2000 blev vicepræsident..


Charles Lewis, Center for Public Integrity: Efter den 11. september 2001 har mindst 71 selskaber fået kontrakter på at gå ind i Afghanistan og Irak. Alle disse firmaer har ledere, der har arbejdet i Pentagon eller i andre dele af den amerikanske regering på højete sted. Det er kendt som et finansielt tag-selv-bord og folk skraber penge til sig hele tiden. Ledere fra den offentlige sektor arbejder for firmaer og de tjener ofte ti gange så meget, som de plejede af få i løn fra det offentlige.

 

McCain: Det er alt for tætte relationer og – jeg hader ordet ’korruption’ – men det grænser op til korruption hos visse af disse personer. Både i industrien og i Pentagon.

 

Charles Lewis, Center for Public Integrity: Nummer ét af disse modtagere af kontrakter var den tidligere vicepræsident Dick Cheney’s tidligere firma Halliburton og Halliburton’s assisterende forma KBR (KBR’s motto: The Army’s Contractor on the Battlefield).

 

(00:01:00)

 

En KBR-mand i grå habit udtaler fra en udstillings-stand: ”Vi er hærens entreprenør på slagmarken! I øjeblikket har vi ca. 64.000 KBR-folk i hele verden…”

 

(00:01:09)

 

Mandestemme siger:  ”Det militære industrielle kompleks er ikke kun folk i Pentagon og folk, der producerer våbnene. Der er også en stadigt større servicesektor. Ting, som soldater plejede at gøre, så som at skrælle kartofler og vaske tøj – klares nu af kontraherende firmaer”

 

(00:01:33)

 

Kvindestemme siger: ”Kritikere fra Kongressen stiller nu spørgsmål ved, hvorvidt Dick Cheney hjalp Halliburton til at tjene milliarder af  dollars…”

 

(00:01:37)

 

Mandestemme siger: ”FBI har afsløret, at de udvider deres undersøgelse til at omfatte spørgsmålet om, hvorledes Halliburton sendte regningen til skatteyderne for at  udføre kontraktarbejde i Irak. … Og det lader nu til, at nogle af disse kontrakter skyldes godkendelse og viden, som stammede fra vicepræsidentens (Dick Cheney’s) kontor – hvilket synes at stride mod hans tidligere udtalelser.”

 

(00:01:53)

- Budgettet er på ¾ trillion dollars. Profitten steg sidste år (2004, red.) med et godt stykke over 25%. Jeg garanterer dig, at når krig bliver så profitabel, vil vi komme til at se mere af det fremover..

 

Chalmers Johnson, professor emeritus, University of California, San Diego

 

Dick Cheney udtaler sig til Meet The Press: ”Som vicepræsident har jeg absolut ingen indflydelse, intet kendskab eller noget engagement, som kan give kontrakter!”

 

Charles Lewis, Center for Public Integrity: Vi lavede en rapport, som tog 2½ år, 600.000 dollars, 33 mennesker inklusive 10 rapporterende detektiver på 6 kontinenter – og vi kiggede efter private militære firmaer vedrørende ’out-sourcing’ af krig over hele verden. Og vi bemærkede, at der i 1992 var en kontrakt på 19 millioner dollar tegnet med et firma som hed Brown & Rooth for at igangsætte idéen om, hvorvidt Pentagon skulle begynde at benytte den private sektor til at udføre nogle af support-opgaverne - så som mad-service og toilet-faciliteter – ja, sågar også deciderede militær-opgaver! Og forsvarsministeren (Secretary of Defence) dengang var Dick Cheney. Så Cheney gav kontrakt-tilbuddet ud og Brown & Rooth kom tilbage og sagde: ’det er en fremragende idé!’

 

 

De næste 10 år fik de (Brown & Rooth) 700 eller 800 kontrakter på at udføre arbejde, som nænt (militæropgaver).

 

(00:02:54)

 

Dick Cheney’s stemme: ”Tja, jeg ledede Halliburton og jeg er stolt af det…”

Skærmbillede viser overskrift fra avis: ”Halliburton vælger Cheney som chef” (”Halliburton Picks Cheney To Be Chief”).

 

Charles Lewis, Center for Public Integrity:  Dette firma kom frem med en ”US Congress-man Defence Secretary Chief of Staff” til en præsident for at sikre sig, at han kunne åbne døre – ikke kun i Washington – med i regeringer over hele verden, og ja, han blev personligt meget rig af dette. Hans (Cheney’s) årsløn steg fra ca. 1 million dollars til 60 eller 70 millioner dollars på 5 år.

- Jeg ledede Halliburton og jeg er stolt af det

 

Dick Cheney, vicepræsident under George W. Bush

 

(00:03:23)

 

Oplæseren spørger Dick Cheney ved Cheney’s edsaflæggelse som videpræsident: Er du klar til at aflægge ed?

 

Dick Cheney: Ja jeg er!

 

Oplæseren spørger Dick Cheney ved Cheney’s edsaflæggelse som videpræsident: Løft venligst din højre hånd og gentag efter mig!

 

Charles Lewis, Center for Public Integrity:  Så vi valgte en regerings-kontrahent til videpræsicent…. Det kunne være Indonesien, det lyder som Rusland eller Nigeria. Nu er det Amerika’s forenede stater. Alt, hvad jeg lige har fortalt er fuldstændig legalt. Og det er vort system af legalt korruption.

 

McCain: Det ser slemt ud, det ser slemt ud. Og tilsyneladende har Halliburton mere end én gang fået udbetalt overpriser fra regeringen. Det er forkert.

 

Kvindelig interviewer: Hvordan vil du tackler det?

 

McCain: Jeg vil have en offentlig undersøgelse af, hvad de (Halliburton) har gjort.

 

Skærmtekst: Dette var sidste gang han (McCain) brugte Halliburton og Undersøgelse i samme sætning.

McCain: Det ser slemt ud, det ser slemt ud. Og tilsyneladende har Halliburton mere end én gang fået udbetalt overpriser fra regeringen. Det er forkert.

 

Kvindelig interviewer: Hvordan vil du tackler det?

 

McCain: Jeg vil have en offentlig undersøgelse af, hvad de (Halliburton) har gjort.

 

(00:04:46)

 

Kvinde: Nårsomhelst man kommer i en situation med folk, som har udødelig indflydelse, er der en potentiel mulighed for, at noget bliver dybt forvrænget. Det korrumperer vort system.

 

(00:04:55)

 

Mand: ….. … (utydeligt) …. Alle kender vicepræsidendens rolle i Halliburton.

 

(00:05:11)

 

Charles Lewis, Center for Public Integrity:  Vi har at gore med en process, hvor de kooperative interesser er så flettet sammen med de politiske kræfter, at den finansielle elite og den politiske elite er blevet de samme mennesker.

 

(00:05:27)

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI, tidl. U.S. Dept. of Defense: Man er nødt til at følge pengestrømmen her. … Det er ikke så meget det, at Halliburton ønskede en krig og bad Dick Cheney skaffe dem en - det var ikke det! Men man opnår faktisk en vilje til at gå i krig.

 

(00:05:41)

 

Skærmtekst: Den 10. oktober 2002 vedtog den amerikanske kongres (the U.S. Congress) den såkaldte ”Joint Resolution 114”, som gav præsidenten ret til at anvende magt imod Irak efter forgodtbefindende.

 

(00:05:43)

 

Lydoptagelse af Kongressen’s chairman, der oplæser resolutions-afstemningens resultat: 296 stemte JA og 143 stemte NEJ. ’Joint Resolution’ er hermed vedtaget uden indsigelse. (’chair-manden’ slår sin hammer i bordet for at fastslå afstemningens).

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI, tidl. U.S. Dept. of Defense: Man for en velvilje til at se på et cost-benefit scenario. Amerikanske borgere, der har en søn eller datter, som skal til Irak og måske bliver beskudt, tænker, ”Hmmm, jeg tror ikke lige det er en god idé!”. Men når politikere, der har at gøre med kontrakter, ser på krigen, så er der tale om et helt anden cost-benefit analyse.

 

(00:06:15)

 

Chalmers Johnson: Budgettet er på ¾ trillion dollars. Profitten steg sidste år med et godt stykke over 25%. Jeg garanterer dig, at når krig bliver så profitabel, vil vi komme til at se mere af det fremover.

 

Kvinde: Jeg ved ikke, hvordan man skal vurdere grunden til, at USA gik i krig i Irak. Men ultimativt bør man spørge sig selv, når dagen er slut: Bidrager noget af alt dette til hvorvidt eller ej vi træffer passende beslutninger om vor adfærd i udenrigspolitik?
**

 


 

 

SE VIDEOEN ØVERST TIL HØJRE OM HALLIBURTON & VICE-PRÆSIDENT DICK CHENEY.

 

--

 

 

 

KILDER: http://www.youtube.com/watch?v=UbDfYzq_HaQ

--

 


911avisen@911avisen.dk